Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Prinses van de wind – Johan Ballegeer

Leeftijd: Va. 12 jaar
Thema: geschiedenis, zigeuners, koning, prinses,
 
Samenvatting
In het jaar 1065 kijkt het zigeunermeisje San Suu vanachter een pilaar in de domkerk van Brugge naar een meisje dat voor een altaar zit te bidden: prinses Matilde van Brugge. Matilde neemt San Suu mee naar het hof om haar als borduurster te laten werken aan een groot wandkleed. Het is een merkwaardig lang wandkleed vol koningen, schepen, paarden, soldaten, en draken. Langzamerhand komt San erachter dat er iets vreemds met het wandkleed aan de hand is. Wat erop staat afgebeeld moet nog gebeuren: de verovering van Engeland door de man van Matilde, Willem van Normandië. Matilde is vastbesloten om koningin van Engeland te worden. Zal haar wens ook uitkomen? Maar op het hof gebeurt meer dan alleen borduren. San ontmoet er de veertienjarige Filip, koning van Frankrijk. En hoewel Filip verloofd is met prinses Berta van Holland, raakt hij diep onder de indruk van San Suu Boetra met haar lange zwarte vlechten.
 
Lees setting
Een spannend en leuk verhaal over een jong meisje dat in een voor haar nieuwe wereld terecht komt. Een boek met onverwachte wendingen en een spannend verloop. Hoe zou het aflopen met San Suu.
Voor meiden die van geschiedenisverhalen houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten