Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het meisje in het paarse bloemenveld – Martine Lambrechts

Leeftijd: Va. 12 jaar
Thema: Anorexia
 
Samenvatting
Wat zou jij doen als je 12 bent en je belooft je moeder op haar sterfbed, dat je model wil worden? Noa, heeft er alles voor over, om model te worden.
Wat kan er fout gaan als je jezelf gaat vergelijken met deze modellen? Noa, had alleen dit ideaalbeeld voor ogen. Daarom durfde zij nog nauwelijks te eten. Zij werd zo mager, dat iedereen in haar omgeving bang was, dat zij ziek zou worden. Alleen zij, had het gevoel dat zij nog steeds te dik was. Kortom, zij kreeg anorexia en werd erg ziek.
 
Leessetting
Anorexia is een bekende, maar toch onbekende of vooral onbesproken ziekte. Martine’s droom was het om een jeugdboek te schrijven waarmee ze andere kon inspireren. Onlangs schreef ze dit boek.
 
‘Het meisje in het paarse bloemenveld’ is een aangrijpend verhaal over een meisje dat het ideaal beeld als model wil bereiken nadat ze dat haar moeder ooit beloofd heeft.
 
Lees en leer. Een mooi boek om op de middelbare school met de klas te lezen en om er daarna samen over na te praten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten