Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Leve de Koning(in) – Reinildis van Ditzhuyzen

Leeftijd: Va. 10 jaar
Thema: koninginnedag / koningsdag,
 
Samenvatting
Binnenkort krijgen wij een nieuwe koning, als Willem-Alexander zijn moeder, koningin Beatrix, opvolgt. Zijn naam wordt Willem-Alexander. Waarom hebben we eigenlijk een koning? Wat doet die precies? Heeft hij een kroon? Waarom werkt hij niet in onze hoofdstad Amsterdam, maar in Den Haag? Heeft hij ook een achternaam? Is het leuk om koning te zijn? Hoeveel macht heeft onze koning eigenlijk?

Van 2013 tot 2015 viert Nederland het tweehonderdjarig bestaan van ons koninkrijk. Gezien de actualiteit van het koningschap is het goed als de kinderen in ons land (en hun ouders) hierover meer te weten komen. Tijdens haar bezoeken aan basisscholen in heel Nederland viel het Reinildis van Ditzhuyzen op hoe prachtig en boeiend de leerlingen het onderwerp koningschap vinden. Maar ook hoorde ze dat er helaas, aldus de leerkrachten, maar weinig aandacht aan wordt besteed.
 
Leessetting
Met dit leuke en informatieve boek hoopt van Ditzhuyzen deze een gat in de markt te vullen. In begrijpelijke taal worden in zeven overzichtelijke hoofdstukken de belangrijkste vragen over onze monarchie beantwoord. Er staat een aantal koninklijke kleurplaten in. En er zijn vragen die kinderen zelf kunnen beantwoorden.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten