Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Hennie de Heks / De Lachende Heks – Valerie Thomas

Leeftijd: Va. 6 jaar – zelf lezen va. 8 jaar
Thema: toveren, sprookjes
 
Samenvatting
Hennie de heks en haar kat Helmer beleven avonturen in en om het huis. De chaotische heks, bij wie het toveren niet altijd uitpakt zoals bedoeld, zorgt dat ze samen geen saai leventje hebben.
Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je wordt uitgenodigd door Hennie, en je ziet in haar boodschappenmandje 'lekkere hapjes' liggen als sorbetballen, gomwormen, droprattenstaarten en zure bommen, wat doe je dan? Of als je ziet dat Hennie met de hand voor haar ogen niet de ramen maar de gordijnen zeemt, wankelend op een ladder d ie nergens tegenaan leunt....Lachen!!!

Leessetting
Hou je van lachen? Dan zijn de verhalen van Hennie de Heks echt iets voor jou. Hennie beleeft veel avonturen samen met haar kat, zeker wanneer het toveren niet helemaal volgens plan gaat.
Je rolt van het ene gierende avontuur in het volgende hilarische avontuur.
 
Een erg leuk boek dus voor de lezers vanaf 8 jaar, maar wat is er nou gezelliger dan samen lezen. Gezellig samen op de bank of ’s avonds voor het slapen gaan lachen om de verhalen.
 
En als je na dit boek nog niet genoeg hebt van Hennie de Heks, niet getreurd want er zijn nog veel meer boeken over deze soms wat onhandige heks en haar kat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten