Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Koning Koen en de draak – Peter Bently

Leeftijd: Va 3 jaar
Thema: koning/koningin, sprookjes
 
Samenvatting
Koning Koen gaat drakenvechten.
Joris zegt: "Dan ga ik mee."
"Ik wil ook!" roept kleine Casper.
"Vechten kan ik wel voor twee!"
 
Houd jij ook van fantasiespelletjes en van hutten bouwen? Ja, ga dan mee op dit fantasie avontuur van Koning Koen, Joris en Casper. Fantasie kent namelijk geen grenzen!
De hele dag spelen Koen, Joris en Casper dat ze dappere drakenvechters zijn. Ze bouwen forten met een kartonnen doos en lakens en ze gaan op drakenja cht met een heus houten zwaard om zij aan zij draken te verslaan!
Ook de werkelijkheid wordt betrokken bij hun spel: de vader die Joris ophaalt en de moeder van Casper zijn 'reuzen'. Koning Koen speelt alleen verder in het duister, maar nu minder dapper. Gelukkig blijken 'enge' geluiden onschuldige diertjes te zijn.

Leessetting
Het boekje lees lekker makkelijk door de rijmtaal. Dit zorgt er ook voor dat kinderen het verhaaltje snel onthouden. Je zult dan ook zien dat je zoon of dochter het verhaaltje na een paar keer voorlezen uit het hoofd kent!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten