Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Oorlogswinter – Jan Terlouw

Leeftijd: Zelf lezen va. 12 jaar
Thema: Tweede Wereldoorlog, winter
Samenvatting
Michiel, de 16-jarige hoofdpersoon, woont aan de route waarlangs de hongerende Westerlingen in de hongerwinter van 1944-1945 trekken op zoek gaan naar eten. Michiel raakt bij toeval in het verzetswerk, waardoor hij in vele spannende situaties belandt. Hij is geheel op zichzelf aangewezen omdat hij niemand in vertrouwen durft te nemen. Soms heeft hij de indruk dat alles mislukt, maar op raadselachtige wijze wordt Michiel nooit opgepakt. Als de oorlog bijna afgelopen is, wordt dit raadsel opgelost.
Een spannend boek, dat een duidelijk beeld schetst van de situatie tijdens de hongerwinter en van de spanningen waaraan verzetsmensen waren blootgesteld.
Bekroning
Bekroond met de Gouden Griffel 1973

Geen opmerkingen:

Een reactie posten