Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Willem wordt Koning – Jurriaan Gorter

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: koning/koningin, koninginnedag/koningsdag
 
Samenvatting
Ter gelegenheid van de inhuldiging van kroonprins Willem-Alexander heeft auteur en illustrator Jurriaan Gorter, zelf vader van drie kinderen, voor alle kinderen in Nederland het prentenboekje Willem wordt Koning! gemaakt. Het bevat een grappig avontuur in het paleis in dichtvorm en is vrolijk geïllustreerd. Het boekje is uitermate geschikt voor in de klas: leuk om zelf te lezen en plaatjes te kijken, en ook leuk om uit voor te lezen!
 
Leessetting
Erg leuk om de basisschoolkinderen voor te bereiden op de troonswisseling.
De tekeningen zijn zo mooi, dat de jongste kinderen ook graag in het boek kijken en er zelf hun verhaal bij verzinnen.
Het is een leuk spannend verhaaltje vlak voor het slapen gaan en een goede aankoop de komende weken rondom 30 april als Willem-Alexander onze nieuwe Koning wordt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten