Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kikker is Kikker – Max Velthuijs

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: zelfbeeld,
 
Samenvatting
Kikker is Kikker is een van mijn persoonlijke favorieten uit de hele kikker serie. Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat kikker ontdenkt dat hij kikker is. Hij is goed zoals hij is en hoeft niet perse te kunnen vliegen, taarten bakken of iets anders om een goede vriend te zijn.
De boodschapje “je bent goed zoals je bent” is op een leuke en voor kinderen begrijpelijke manier uitgebeeld en uitgelegd in dit boekje.
 
Kikker zit in een identit eitscrisus (dat moeilijke woord mag je weer vergeten). Hij is niet blij. Hij kan dan wel hoog springen en goed zwemmen en hij is mooi groen, wat toevallig ook zijn lievelingskleur is. Maar er zijn toch ook een heleboel dingen die Kikker niet kan en zijn vrienden wel kunnen. Eend kan vliegen, Varkentje kan heerlijke taarten bakken, Haas kan lezen en Rat kan timmeren.
Kikker kan dit allemaal niet en hij voelt zich verdrietig en dom.
Maar gelukkig kan zijn goede vriend Haas hem weer opvrolijken.
 
Leessetting
Kikker boekjes zijn eigenlijk altijd leuk om te lezen!
 
Bekroning
Gouden Penseel 1996

Geen opmerkingen:

Een reactie posten