Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Slubber in het bos – Marja Hoffmann van Vonno

Leeftijd: Va 4 jaar, zelf lezen va. 8 jaar
Thema: sprookjes, dromen
 
Samenvatting
Slubber in het bos is een leuk prentenboek van Marja Hofmaan van Vonno. Een leuk boek over een sprookjesfiguur die en echte held is, maar de natuur speelt ook een grote rol in het verhaaltje.
 
Ken jij een Stoffer? Weet je al wat hij doet en waar hij goed in is?
Slubber is een Stoffer. Hij spint kinderdromen van huisstof. Als het huis te schoon is heeft hij niets te doen. Dus gaat hij met zijn elfenvrienden op stap. Per zonnestraal reist hij naar het bos. Dan gaat het mis. Wilde zwijnen en honden vechten. Slubber schiet te hulp.
De zonnestraal en zijn elfenvrienden zijn verdwenen. De stoffer kan niet meteen naar huis. Hij moet eten en een slaapplek vinden. Zo ontmoet hij allerlei bosdieren en belandt hij van het ene avontuur in het andere. Dan is daar eindelijk de zonne straal.
Toch kan Slubber nog niet naar huis. Eerst moet hij nog Elfenland en de wereld redden van een slaapwandelende draak.
 
LeessettingRecensie Ed Vos:
Het boek is bedoeld als kinderboek, maar zeker ook voor volwassenen zeer de moeite van het lezen waard. Het verhaal gaat over Slubber, een stoffer, die wonderbaarlijke ervaringen en ontmoetingen heeft in een voor hem tot dan toe onbekende wereld: Het bos met al zijn bewoners.
De auteur heeft haar inspiratie uit de natuur gehaald. De natuur die dan ook een grote rol in haar boek speelt. De verschillende dieren, de elfen en wat er in het boek allemaal zo langs komt, beschrijft ze op een bijzonder goede manier, hetgeen getuigt van jarenlang de verschillende dieren etc. geobserveerd te hebben. Kortom een schitterend boek voor jong en oud.
(Bron: http://kubes.nl/nieuws/2012/12/06/kinderluisterboek-slubber-in-het-bos.html)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten