Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Lotte houdt van Knopen – Victoria Jong

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema: verzamelen, ontdekken
 
Samenvatting
Lotte verzamelt knopen, die ze bewaart in een doos. Elke dag bekijkt zij haar knopen, maar het is een heel karwei om ze iedere keer weer uit de doos te halen. En als ze in de doos blijven, kan ze niet al haar knopen zien. Lotte gaat op zoek naar een oplossing voor haar probleem. Een leuk prentenboek
 
Leessetting
Het verhaal laat kinderen zien dat je knoopjes niet alleen open en dicht kunt maken, maar dat je er ook allerlei andere leuke dingen mee kan doen. Je hoeft niet altijd alles te gebruiken waarvoor het gemaakt is.
Een echte aanrader en je kinderen zullen het keer op keer leuk vinden om dit boekje te lezen!
 
Het is natuurlijk erg leuk om dit boekje bijvoorbeeld in de klas te lezen en om daarna aan de slag te gaan met dit thema. Ga op onderzoek uit en ontdek wat je met verschillende voorwerpen kunt doen. Misschien wordt een vork wel een haarkam of een bezem een vervoersmiddel voor heksen om door de lucht te vliegen. Laat de kinderen lekker ontdekken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen