Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het Zakmes – Sjoerd Kuyper

Leeftijd: Va. 7 jaar
Thema: vrienden
Samenvatting
Mees en Tim zijn de beste vrienden. Jammer genoeg moet Tim verhuizen naar een andere stad. Op de dag voor hij vertrekt laat hij Mees zijn mooie nieuwe zakmes zien. En die avond ontdekt Mees dat hij het per ongeluk in zijn zak heeft gestopt! Wat nu? Stel je voor dat Tom denkt dat hij dat expres heeft gedaan... En het ergste van alles is dat hij het nieuwe adres van zijn vriend niet weet. Tim heeft vergeten hem dat te vertellen. Dan begint de speurtocht van Mees. Hij probeert alles om met Tim in contact te komen: per trein, per brief, per advertentie - maar het lukt niet. Hij moet het stiekem doen, want zijn vader mag niet weten dat hij een mes heeft. Want die heeft hem dat altijd streng verboden. Ten slotte komt Mees op een geniaal idee dat hem op het spoor van Tim zal brengen!
Leessetting
Ik ken de verhalen van Mees en Tim uit de film uit 1992. In de paar jaren daarna is de film een paar keer in korte afleveringen op tv geweest.
Sjoerd Kuyper is een bekende kinderboekenschrijver en hij gebruikt eenvoudige en begrijpelijke taal voor dit orgninele verhaal. Kinderen kunnen zich herkennen in de hoofdpersoon en de dingen die hij doet en denkt.
Een gezellig en tegelijk ook spannend boek om voor te lezen maar zeker ook om zelf te lezen voor goede lezers vanaf ca. 7 jaar.
Bekroond
Het boek en de film werden met een Emmy Award het Gouden Kalf beloond in 1993.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten