Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De Zuurtjes – Jaap Robben

Leeftijd: Va. 7 jaar
Thema: geheimen, familie
 
Samenvatting
In een rijtjeshuis in een gewone straat wonen de Zuurtjes, twee broers die nooit lachen. Harry en Hubert Zuur zijn twee geweldige zuurpruimen. Niemand wil naast de broers wonen. Binnen is het een trieste bende. Zelfs de bloemen op het behang laten de kopjes hangen. Het liefste eten ze zure haring en drinken ze witlofthee.
De Zuurtjes willen met niemand iets te maken hebben. Geen lawaai van de buren, geen praatjes op de stoep, nooit gezellig koffiedrinken: heerlijk vinden ze dat.
 
Maar met de komst van juffrouw Gerrie en neef Niko lijkt er een eind te komen aan hun zure bestaan. Tot de hond van de buren in hun grasveld gaat graven en er een geheim vrij komt.
 
Leessetting
De Zuurtjes is een leuk boek om voor te lezen, maar vanaf een jaar of 7 à 8 ook erg leuk voor kinderen om zelf te lezen.
Het saaie leven van Harry en Hubert wordt op een humoristische en grappige manier verteld en afgebeeld in dit boek. Alleen de platen zullen al op je lachspieren werken. Wat bovendien erg leuk is, is dat het verhaal af en toe in een soort stripverhaalvorm verder gaat wanneer alleen de plaatjes het verhaal vertellen.
Houd je van humor en iets aparts? Dan moet je dit boek zeker lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten