Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Ik en de Koningin – Ted van Lieshout

Leeftijd: Va. 5 jaar – zelf lezen Va. 7 jaar
Thema: Koningin,
 
Samenvatting
Een jongetje hoort van zijn vader dat de koningin op bezoek komt in de stad. Ze zoeken een bloemenkind. Dat lijkt het jongetje wel wat en hij schrijft een sollicitatiebrief naar het stadhuis. Vol spanning rent hij elke dag naar de voordeur om te kijken of er al post is. Samen met nog twee kinderen mag hij de strijd aangaan om bloemenkind te worden. Hij wint, maar op de dag dat de koningin komt zijn er geen bloemen om te geven. Wat nu? Gelukkig is de koningin met een geel kleurpotlood ook erg tevreden.
 
Leessetting
Voor kinderen gaat in dit boek een nieuwe wereld open. Iedereen heeft de koningin wel eens op tv gezien, maar om haar ook echt te ontmoeten.... In dit boek ontdek je samen met de hoofdpersoon wat daar allemaal bij komt kijken.
Ted van Lieshout heeft een geestig en spannend verhaal geschreven dat door de korte zinnen zeer geschikt is voor jonge lezers met nog niet zo veel leeservaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen