Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het Grote voorleesboek van de Winter – Selma Noort

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: winter, voorleesbundel, kerst, sneeuw,
 
Samenvatting
De winter, koude en donkere maanden. Dat zijn de perfecte tijden om lekker voor te lezen! Met het grote voorleesboek van Selma Noort kom je samen met Roel en Noor de winter wel door.
 
Want als Sinterklaas weer naar Spanje is vertrokken,is de winter nog lang niet voorbij.  Het wordt Kerstmis en Oud en Nieuw, Roel en Noor leren schaatsen, maken sneeuwpoppen en voeren de vogels op het ijs. Dat vindt de poes ook wel interessant. Maar dat wak had zij niet gezien!

26 verhaaltjes over Roel en Noor.
 
Lees setting
In de winter is er veel minder tijd om lekker buiten te spelen. Het is vroeg donker en soms sneeuwt of regent het de hele dag. Het is koud, dus de hele dag naar buiten is ook niet wat je wilt.
Maar dit alles zorgt voor een mooi excuus om lekker voor te lezen. Samen knus op de bank, naast de verwarming of ’s avonds in bed vlak voor het slapen gaan.
De korte verhaalrtje van Roel en Noor passen op elk moment van de dag. En ben je het lezen even zat. Zing dan de kerst- en winterliedjes, bak de zoete koekjesrecepten of knutsel samen. Want dit alles staat ook in Het Grote Voorleesboek van de Winter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten