Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De laatste Prins - Gilles Boeuf

Leeftijd: Va. 10 jaar
Thema: rusland, familie, geschiedenis, mysterie
 
Samenvatting
Gilles (11) en Marie (7) krijgen een kaart van hun vader. Hij nodigt hen uit bij hem op bezoek te komen. Dat gaat wat anders dan bij de meeste kinderen: met z'n tweeën reizen ze met de trein dwars door Europa naar Moskou, waar hun vader woont. Al tijdens de treinreis gebeuren er een aantal spannende dingen en, eenmaal aangekomen in Rusland, volgen er nog meer avonturen. In het huis van hun vader vinden ze spullen die vragen om nader onderzoek. Wie is toch de man op de foto die Gilles vindt? Wat heeft die man met de laatste tsaar te maken? En wat is de relatie met zijn oma, die ook op de foto staat? Gilles kent de verhalen over zijn grootmoeder die opgroeide in Rusland en tijdens de Revolutie moest vluchten, maar het fijne weet hij er niet van. Een tijdje later gaan ze op bezoek bij hun grootouders in Frankrijk waar ze oudoom Paul proberen te ondervragen over de mysterieuze foto en het verleden van de familie. Dat gesprek leidt tot nog een reis, naar Engeland dit keer. En wat ze daar te horen krijgen
 
Leessetting
Gilles Boeuf en Marie Boeuf scheppen in dit boek een fantasierijke versie van een familieverhaal over hun grootmoeder en haar jeugd in Rusland. In een aantal kaders wordt achtergrondinformatie gegeven over onderwerpen die in het boek voorkomen. Dit zorgt voor een mooie afwisseling en verdieping van het spannende verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten