Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Oliebollen en Vuurwerk – Arend van Dam

Leeftijd: Va. 5 jaar
Thema: oud & nieuw
 
Samenvatting
Een paar vuurpijlen, gillende keukenmeiden, een potje Bengaals vuur en sterretjes. Daan en Maura kunnen bijna niet wachten tot het oudejaarsavond is. Nog een paar nachtjes en de tijd maakt een geweldige sprong. Daan en Maura springen mee een nieuw millennium in.
Oliebollen en vuurwerk gaat over alle dingen die te maken hebben met deze bijzondere verjaardag van de tijd: vuurwerk kopen en afsteken, oliebollen bakken, opblijven en televisie kijken. Als de televisie het tenminste blijft doen, want volgens opa raken alle apparaten in de war.
Zou opa gelijk krijgen...
 
Lees setting
Een erg leuk boek om voor te lezen, door de korte hoofdstukjes kun je elke avond een beetje voorlezen en zo naar oud en nieuw toe werken.
De belevenissen die Daan en Maura moeten maken zijn heel erg herkenbaar en ze beschrijven goed wat er allemaal gebeurt in de laatste week van het jaar. Erg leuk en leerzaam ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten