Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Olivia Heeft Wintertenen – Elisabeth Mollema

Leeftijd: Va. 6 jaar; zelf lezen va. 8 jaar
Thema: dierendag, kinderrechten, winter, kerst, oud en nieuw
 
Samenvatting
Als je denkt dat de winter saai is, heb je het mis. Rinus, oma, Cindy, Wouter en ik lachen ons suf. We beleven weer zulke gekke dingen. Met Sinterklaas en Kertsmis bijvoorbeeld. En Oud en Nieuw loopt dit jaar in de soep, omdat we mislukte appelflappen eten. Ziek dat ik word! Er gebeurt nog veel meer, hoor. Ben je al nieuwsgierig?

Leessetting
14 leuke verhalen waarin Olivia telkens op nieuw dingen beleeft. Van de Herfst tot Valentijnsdag. Dierendag, kinderrechten, Sinterklaas, je komt het allemaal tegen.
Leuk om in de klas voor te lezen. Bij elke gelegeheid in de herst en de winter kun je het boek terugpakken en opnieuw genieten van een van Olivia’s belevingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten