Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het grote boek Van Akimbo In Afrika - Alexander MacCall Smith

Leeftijd: Va. 6 jaar – zelf lezen Va. 8 jaar
Thema: Afrika, dieren, helden
 
Samenvatting
Ben jij ook zo benieuwd wat voor avonturen je in Afrika zou kunnen beleven en of kinderen daar hetzelfde doen als wij hier?
Lees dan het spannende en grappige verhaal van Akimbo, een Afrikaans jongetje die allerlei bijzondere avonturen beleeft.
Akimbo’s vader is ranger in een Afrikaans natuurpark en soms mag hij mee. Hierdoor weet Akimbo heel veel over de dieren daar. Door zijn dapperheid en vindingrijkheid weet Akimbo steeds weer een oplossing te vinden voor problemen. Zo bindt hij de strijd aan met olifantenstropers, redt hij babykrokodillen en helpt hij de boeren in de omgeving als hun vee wordt opgegeten door een leeuw.
 
Leessetting
‘Het grote boek van Akimbo in Afrika’ is een leuk boek voor kinderen om meer te ontdekken over de avonturen van een jongetje in Afrika.
Gezellig voorlezen of zelf lezen. Het kan allebei met dit boek.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen