Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het Goud van de Navajo – Suzette Boyer

Leeftijd: Va 11 jaar
Thema: Amerika, avontuur, vrienden
 
Samenvatting
Op zomerkamp in de VS! Dat klinkt super! Maar Jesse heeft er eerlijkgezegd helemaal geen trek in. Tegen zijn zin reist hij dan ook samen met zijn tweelingzus Luna naar Arizona voor een vakantie in Camp Santa Fé.
Bij aankomst in het kamp maakt hij kennis met twee leeftijdgenoten: Yves een wat bedachtzame Franse jongen en de Spaanse druktemaker Diego.  Luna heeft intussen kennis gemaakt met Stella, een Grieks meisje en Jesse betrapt zich erop dat hij het stiekem wel leuk zou vinden om haar beter te leren kennen.
 
De vakantie lijkt al met al eigenlijk best mee te vallen zo op het eerste gezicht. Alleen Big Jake, de enorme indiaanse kok, werkt een beetje op Jesse's zenuwen. De man is vanaf de eerste dag al opvallend onvriendelijk tegen hem.
En dan is er nog dat roodharige meisje, Layla, dat zich, schijnbaar zonder reden, afzijdig houdt van de andere kinderen. Op een middag raakt Layla gewond tijdens het abseilen en wordt naar de ziekenboeg in het kamp gebracht. Enkele dagen daarna is ze plotseling verdwenen. De groepsleiding zegt dat ze naar huis is om daar verder op te knappen. Maar is dat ook zo? Jesse en de anderen besluiten op onderzoek uit te gaan en voordat ze het weten belanden ze in een bizar avontuur...
 
Leessetting
Het Goud van de Navajo is een spannend tienerboek over een zestal kinderen die in Arizona Amerika op vakantie zijn. Er gebeuren rare dingen en er lijken mensen te verdwijnen.
Ga mee op zoektocht om achter de waarheid te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten