Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Droomsneeuw - Eric Carle

Leeftijd: Va 4 jaar
Thema: Kerst, Sneeuw, dieren
 
Samenvatting
Het eerste en enige kerstboek van Eric Carle: een droom van een boek!

Het is kerstavond en de oude boer doet, moe van het werken, een dutje in zijn leunstoel. In zijn droom begint het heel hard te sneeuwen. Al zijn dieren raken verstopt onder een dikke, witte laag sneeuw.
Als hij wakker schrikt, ziet hij dat het echt gesneeuwd heeft. Vlug trekt de boer zijn rode winterjas aan om voor zijn dieren te zorgen. Voor elk dier legt hij een cadeautje onder de kerstboom. Als hij klaar is, drukt hij op de knop naast de schuurdeur en een wonderlijk kerstliedje klinkt in de winternacht...

Leessetting
Een typisch Carle-boek met drie extra's:
– 'echte' sneeuwvlokken op het omslag
– kinderen kunnen raden welke vijf dieren verstopt zitten achter de transparante overlay-vellen
– in de laatste pagina zit een geluids-chip verborgen: als een kind op de knop bij de kerstboom drukt, begint er een muziekje te spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten