Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het verhaal van Sinterklaas – John Rabon

Leeftijd: Va. 5jaar
Thema: Sinterklaas
 
Samenvatting
Het is november. In het paleis van Sinterklaas zijn de Zwarte Pieten hard aan het werk. Ze pakken cadeautjes in, poetsen de staf.
Elk jaar weer moet er veel gebeuren voordat het pakjesavond is. Maar wat doen Sinterklaas en zijn Pieten eigenlijk allemaal? In Het verhaal van Sinterklaas staat het hele werkschema beschreven. Van het pepernoten bakken tot het bezoek van sint aan de burgemeester, van de nachtelijke tochten over de daken tot het vieren van zijn eigen verjaardag op 6 december. Het is maar goed dat hij daarna even kan uitrusten...
 
Lees setting
Neem een kijkje achter de schermen en ontdek wat Sinterklaas en de Zwarte Pieten allemaal doen vlak voordat ze naar Nederland komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten