Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Hoe de Kameel aan zijn bult kwam – Liesbeth Zwerger & R. Kipling

Leeftijd: Va. 6 jaar
Thema: gehoorzaamheid, dieren, Afrika, sprookjes
 
Samenvatting
Waarom heeft een kameel  een bult op zijn rug? Een nieuwsgierige vraag van peuters en kleuters. In dit sprookje ontdek je waarom een kameel een bult op zijn rug heeft.

Aan het begin van de wereld, heel heel heel lang geleden, zijn de dieren in de woestijn allemaal druk aan het werk. Allemaal behalve de kameel. Hij kauwt op een twijgje en zegt dat iedereen op kan bobbelen. Dat ergert de dieren enorm en zij vragen hulp bij de geest van de woestijn. Maar als de kameel ook niet naar de geest luistert, wordt de kameel door de geest betoverd. Op zijn rug groeit een enorme bult en hij mag voortaan maar om de paar dagen wat eten zodat hij langer door kan werken.
 
Leessetting
Er zijn vele fabeltjes en sprookjes over dieren en dit is er ook zo een. Kinderen leren door dit soort sprookjes dieren op een grappige en humoristiche manier kennen.
Leuk voor in de klas bij het thema dierentuin of Afrika.
 
Achterin het zoek zit nog een gedicht over de moraal van dit verhaal: 'eigen schuld, dikke bult'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten