Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Vuurwerk – Ton Vingerhoets

Leeftijd: Va. 11 jaar
Thema: Vuurwerk, veiligheid, oud en nieuw
 
Samenvatting
Oud en nieuw vieren zonder vuurwerk is ondenkbaar. Koninginnedag wordt in de meeste plaatsen afgesloten met een groots vuurwerk.
Maar wat is vuurwerk nou precies? Hoe en waar is het ontstaan en hoe werkt het? Wanneer is het voor het eerst gebruikt? Welke soorten vuurwerk zijn er? Waarom wordt er eigenlijk vuurwerk afgestoken bij de viering van Nieuwjaar? Wat zijn de gevaren en waar moet je aan denken als je het afsteekt? Dit boekje geeft antwoorden op deze vragen.
 
Lees setting
Erg leuk voor kinderen die altijd alles willen weten en die vol zitten met vragen. Met dit boek kunnen ze leren over Vuurwerk!
In het boek wordt het thema vuurwerk op een duidelijke maar eenvoudige manier uitgelegd. Er is informatie over de geschiedenis (China), de werking, de samenstelling, de soorten, veilig gebruik en de gevaren van vuurwerk. Als extraatje vind je ook een lijst met sites waar nog meer informatie over vuurwerk te vinden is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten