Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kerstmis in de Stal – Astrid Lindgren

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: Kerst, Kerstverhaal, bijbel
 
Samenvatting
Kerstmis in de Stal is een prachtig prentenboek waarin het oude kerstverhaal opnieuw wordt verteld.
Gezellig bij mama op schoot terwijl zij het kerstverhaal vertelt. Lang geleden liepen een man en een vrouw 's avonds langs de weg. Ze waren op zoek naar een warme slaapplaats en vonden een stal. Als midden in de nacht ineens het gehuil van een pasgeboren baby klinkt, kijken de herders op naar een ster die boven de stal is verschenen. Benieuwd naar wat er aan de hand is, gaan ze erheen. Mensen en dieren staan stil en bewonderen het kindje in de kribbe.
 
Leessetting
Iedereen kent het kerstverhaal, maar toch blijft het elk jaar weer een magisch verhaal om voor te lezen. De prachtige illustraties spreken erg tot de verbeelding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten