Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Aan de bal – Lieneke Dijkzeul

Leeftijd: Va 12 jaar
Thema: voetbal, Afrika, cultuur, geluk
 
Samenvatting
Rahmane groeit op in een klein dorp in Afrika. Zijn familie is arm en Rahmane helpt zijn vader op het land. In zijn vrije tijd doet hij niets liever dan voetballen met zijn vrienden. Ze hebben geen echte bal en bij gebrek aan schoenen voetballen ze op hun blote voeten, maar dat maakt het spel er voor Rahmane niet minder om. Als er op een dag een scout langskomt die Rahmane selecteert om in de stad een opleiding tot profe
ssioneel voetballer te volgen, heeft hij het gevoel dat er een droom uitkomt - hij krijgt de mogelijkheid om aan een leven in armoede te ontsnappen en zijn familie en beter toekomst te bieden.
 
Leessetting
Dit is een verhaal, dat anders dan de titel doet vermoeden, niet alleen over voetbal gaat. Er zijn slechts enkele voetbalpassages opgenomen. Veel meer gaat het over de cultuurverschillen tussen Nederland en Afrika en de hoop op geluk.
 
Bekroningen
Glazen Globe 2005, Vlag en Wimpel (tekst) 2005, tip van de Jonge Jury 2006

Geen opmerkingen:

Een reactie posten