Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Appelmoes – Klaas Verplancke

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: vaders
Samenvatting
'Mijn papa heb ik gekregen. Hij was er bij mijn geboorte en ik heb hem nog altijd.' De papa van Janneman (ik-figuur) heeft warme handen en zijn vingers smaken naar appelmoes. Op zijn kin groeit wel eens een cactus. Soms zijn de handen van papa koud: een donderpapa. In het bos donderen de bomen dat hij naar bed moet en zijn schoenen
op moet ruimen. Wanneer papa dondert wordt zijn zoon bang. Maar donderpapa duurt maar even en dan ruikt Janneman weer appelmoes.
Leessetting
Een echt vader-zoon boek. Het is een vertederend prentenboek over de relatie tussen een vader en zoon. Een aanrader voor elke vader die zijn zoon wil voorlezen, maar natuurlijk ook voor dochters.
Bekroning
Appelmoes heeft in 2011 de onderscheiding Boekenwelp gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten