Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Spike gaat sporten – Nico Smaling

Leeftijd: Va 4. jaar
Thema: sport, voetbal
 
Samenvatting
Spike zit in groep acht. Hij is steengoed in verschillende sporten. Alle jongens en meisjes kijken naar hem op. Spike is een echte held (`rolmodel) voor jongere kinderen: sporten is goed, je wordt er sterk van.
 
In deze bundel 5 sportieve voorleesverhalen
Spike scoort een hattrick
Spike scheurt over de kartbaan
Spike skeelert supersnel
Spike mag op windsurfles
Spike leert skateboarden 
 
Leessetting
Spike gaat sporten is geschreven om kinderen in beweging te krijgen, om ze te laten zien dat sporten leuk is. Dit boek laat dat zeker zien.
Het enige, misschien, kleine nadeel is dat Spike altijd wint. Helaas is de werkelijkheid niet altijd zo. Je kunt niet altijd winnen. Maar hierdoor zijn de verhalen niet minder leuk!
Belangrijk om mee te geven is dat meedoen en samen sporten belangrijker is dan winnen.
 
Achterin het boek na lezen van de verhalen zit nog een doe-gedeelte voor kinderen. Dit is erg leuk. Ze kunnen creatief aan het werk door te tekenen of prachtige kleurplaten van Spike in te kleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten