Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Dans van de Drummers – Hans Hagen

Leeftijd: Va. 9 jaar
Thema: Afrika
 
Samenvatting
Sidi duwt de deur van de hut open. Bij het vuur ziet hij een schim. Het is Dudu Addi, de meester-drummer. Woest danst hij in het rond en slaat op de trom. Takadongdongdongdongdong? Sidi voelt het geluid in zijn borst en zijn buik. Zachtjes beweegt hij mee op de maat. Dudu Addi heeft de nieuwe trommels in een cirkel gezet. Hij roept de zes kinderen bij zich en zegt: ?Het is tijd om te kiezen. Welke trommel hoort bij jou? Als je de
 verkeerde kiest, krijg je geen les. Gelukkig helpt Dudu Addi ieder kind bij de keuze door over elk van hen een verhaal te vertellen.
 
Leessetting
De verhalen in dit boek zijn deels echt gebeurd en deels verzonnen, maar het is zeker dat het een mooie verhalen zijn over Afrika en hoe de mensen daar leven.
Erg leuk om in de klas voor te lezen wanneer er aan het eind van de lesdag nog wat tijd over is. Heerlijk samen een nieuwe wereld leren kennen
 
Bekroning
Dit boek was in 2004 de winnaar van de Gouden Griffel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten