Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het feestje van Lulu – Betty Sluyzer

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: culturen, feest, prinses
 
Samenvatting
Het feestje van Lulu is het eerste boekje uit een serie van vijf. Lulu is een prinsesje en ze woont op Curacao. Ze is jarig en daarom geeft ze een feestje. Al haar prinsessenvriendinnetjes mogen komen. Het zijn hele speciale vriendinnetjes van ze komen van over de hele wereld. Natuurlijk gaan ze op het feestje allerlei leuke dingen doen en lekkere dingen eten.
 
Leessetting
Lulu is dus een prinsesje met nog vier prinsessen vriendinnetjes. Alle vijf komen ze uit een ander land en een andere cultuur. Lulu woont op Curacau, Alix komt uit Nederland, Rosie komt uit Amerika, Mia komt uit China en
Bibi komt uit het Midden-Oosten.
 
In dit boekje en de vier boekjes die in de toekomst nog zullen volgen, maken kinderen spelenderwijs kennis met de rijkdom van andere culturen. Het is erg leuk om deze boekjes in de kleuterklas voor te lezen bij het thema wereld en culturen. Er zijn vast allerlei activiteiten bij te bedenken.
Als je thuis aandacht wilt besteden aan dit onderwerp kun je ze natuurlijk ook thuis voorlezen. Jongen en meisjes zullen de boekjes leuk vinden ook als ze al iets ouder zijn (7 a 8 jaar). Na het lezen kun je leuk praten over wat er allemaal anders is hier in Nederland en misschien kom je wel op leuke knutsel- of bak ideeën.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten