Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Tattoo-papa – Daniel Nesquenes

 Leeftijd: Va 7 jaar
Thema: vaders, tattoo, verhalen
 
Samenvatting
Een jongetje teert op de verhalen die zijn vader hem verteld heeft. Hij geniet ervan, ook als zijn vader er niet is. En dat is maar goed ook, want zijn vader is er niet vaak. Hij is trots op zijn papa, die van kop tot teen onder de tatoeages staat. Elke tatoeage vertelt een eigen verhaal. Zo is er de tattoo van Pim de tijger, die op papa's arm staat. Hij heeft twee staarten, en wanneer de jongen op zijn bek duwt, bijt hij. Bij de tatoeage van een vogel vertelt papa over de helse vlucht die hij nauwelijks overleefde in de klauwen van de moedervogel. De verhalen zijn absurd, fantastisch en vaak wat verwarrend.
 
Leessetting
Er zijn heel veel soorten vaders. Grote vaders, kleine vaders, sportieve vaders, luie vaders, grappige vaders, strenge vaders, stoere vaders, avontuurlijke vaders, huisvaders of vaders die vaak weg zijn.
dit is het verhaal van een stoere, avontuurlijke vader die vaak weg is, maar daarom wel hele gave verhalen kan vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten