Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Vadertje langbeen – Joan Webster

Leeftijd: Va. 13 jaar
Thema: familie, geschiedenis
 
Samenvatting
Een aardige maar anonieme man zorgt ervoor dat Judy Abbott, een jong weesmeisje naar de universiteit kan gaan. De enige voorwaarde is dat ze haar weldoener die ze Vadertje Langbeen noemt, trouw schrijft wat ze allemaal meemaakt. Haar brieven schetsen een levendig beeld van haar tijd en van het leven van een arme wees. Vadertje Langbeen werd voor het eerst gepubliceerd in 1912 en het blijft een van de mooiste kinderportretten die ooit geschreven zijn.
 
Leessetting
Het boek werd meerdere malen verfilmd (in 1955 met o.a. Fred Astaire) en de bekende musical 'Love from Judy' is er op gebaseerd.
Jean Webster (1876-1912) baseerde zich voor dit boek op ervaringen die ze opdeed met liefdadigheidsprojecten voor arme kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten