Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Klappie – Ashwin Moyene

Leeftijd: Va. 11 jaar
Thema: Afrika, anders zijn, verdwalen
 
Samenvatting
Klappie Tsau denkt dat hij anders is, omdat hij tot het San-volk behoort. Hij woont in Plakkersdorp, een sloppenwijk aan de rand van een stad in Zuid-Afrika. Klappie voelt zich daar niet meer veilig en hij wil vluchten, het liefst naar de Karoo-woestijn. Wanneer Plakkersdorp wordt bedreigd door een bende die de huizen van vreemdelingen in brand wil steken en hen wil verjagen, vlucht Klappie in zijn eentje de woenstijn in. Daar gaat hij op zoek naar zijn ware identiteit en naar zijn verloren stam. Samen met zijn vader wil hij met pijl en boog op wild jagen en de magische krachten van het San-volk ontdekken.
Zijn
 zoektocht door de Karoo-woestijn wordt een spannend avontuur, vooral als hij verdwaalt. Hij moet honger, dorst en angst voor vreemde mensen en wilde dieren overwinnen. Als hij uiteindelijk door een groep San wordt gevonden, komt hij in een bijzonder kamp terecht.
Daar gebeuren dingen die niet kloppen met zijn beeld van het San-volk.
 
Leessetting
Klappie is een meeslepend verhaal over een Afrikaanse jongen die op zoek gaat naar zijn verleden. In het boek worden zo nu en dan Afikaanse woorden gebruikt. Als je ze niet direct kent, geen probleem want achter in het boek zit een woordenlijst.
Een mooi boek om te lezen over de soms bijna vergeten geschiedenis en volkeren uit Zuid Afrika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten