Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Mammoets in het ijs – Suzette Boyer

Leeftijd: Va 11 jaar
Thema: winter, avontuur, vrienden
 
Samenvatting
Hoewel ze bij het afscheid uit Camp Santa Fe hadden afgesproken dat ze elkaar volgend jaar zomer weer zouden zien, duurt het tot de daaropvolgende kerstvakantie voordat Jesse, Luna, Diego, Stella en Yves elkaar weer treffen. Deze keer in Camp Alyeska, waar ze kerstmis zullen vieren midden in de besneeuwde bossen van Alaska. Luna heeft er super veel zin in om de anderen weer terug te zien, maar ze verheugt zich er extra op om Yves weer te zien, op wie ze stiekem een beetje verliefd is geworden.  Al snel bemerkt ze echter dat hij veranderd is. En ook het liedje dat hij anderhalf jaar geleden zo vaak floot, hoort ze niet meer.
Voor kerstmis is er een grote activiteitendag georganiseerd. Yves en Luna die  ' toevallig ' hetzelfde lootje hebben getrokken, gaan er samen met de sneeuwscooter opuit, voor een  speurtocht. Onderweg vinden ze, midden op een besneeuwd veld een oude, weggegooide koffer. Op het eerste gezicht lijkt hij leeg, maar dan ontdekt Yves een envelop in het deksel. Wat ze niet weten is dat er nog iemand geinteresseerd is in diezelfde envelop... 
 
Leessetting
‘Mammoets in het ijs’ is het tweede tiender boek van Suzette Boyer. De vijf vrienden uit het vorige boek ‘Het goud van de Navajo’ komen elkaar opnieuw tegen, maar deze keer op winterkamp in Alaska.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten