Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Een olifant voor de keizer – Gerard Sonnemans

Leeftijd: Va. 6 jaar, zelf lezen v. 8 jaar
Thema: geschiedenis
 
Samenvatting
'Een olifant voor de keizer' is een prentenboek dat zich afspeelt in Nijmegen in de tijd van Karel de Grote. Deze keizer kreeg rond het jaar 800 een olifant cadeau van Haroen al Rashid, de sultan van Bagdad. Het beest vergezelde Karel de Grote een kleine tien jaar op zijn reizen door zijn rijk.
Toen ik dat ontdekte, vond ik het een prachtig onderwerp voor mijn verhaal. Stel je voor: 1200 jaar geleden was er al contact tussen de moslims en de christenen. De olifant had natuurlijk een verzorger nodig, dus stuurde de sultan Joesoef en zijn ouders met het beest mee. En zo maakten de kinderen die op het Valkhof wonen kennis met mensen uit een ver en vreemd land. Eng? Gevaarlijk? Dat viel eigenlijk best mee. Joesoef bleek in ieder geval heel wat vriendelijker dan de verschrikkelijke kok Otto!
Het boek heeft letterlijk een knallend slot.
 
Leessetting
Dit boek is deel drie uit een reeks van 10 prentenboeken, die elk een ander tijdvak uit de geschiedenis tot leven wekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten