Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Zwijntje heeft geen zin – Wilma Degeling

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: vrienden, verveling, dieren
 
Samenvatting
Zwijntje lag lusteloos onder een boom. Hij voelt zich lamlendig en heeft nergens zin in. Niks voor Zwijntje eigenlijk. Het liefst maakte hij plezier met zijn vrienden, dat vond hij nog leuker dan in de modder rollen. Maar vandaag dus niet. Vandaag heeft Zwijntje nergens zin in en nergens trek in.
Omstebeurt proberen zijn dierenvrienden hem op te beuren, maar niets helpt. Zelfs de heerlijke pudding van zijn beste vriendin Eekhoorn smaakt hem niet; dat vindt hij verschrikkelijk voor haar. Dan komt Vos met een sluw idee. Zal het Vos lukken om Zwijntje weer op te vrolijken?
 
Leessetting
‘Zwijntje heeft geen zin’ is een leuk boekje met mooie, fijn getekende prenten.
Het verhaaltje gaat over vriendschap en elkaar helpen. Het laat zien dat we elkaar nodig hebben om samen iets moois van de dag te maken zonder dat je dingen moet doen die je niet leuk vindt. Kinderen kunnen op deze manier leren over de emotie verveling en lusteloosheid, maar ook leren dat iets leuks gaan doen helpt om dit gevoel weg te krijgen.
Leuk om bij het thema emoties voor te lezen in de klas.

Ook leuk om te weten is dat er ook een liedje is geschreven bij dit boekje. Dit liedje kun je downloaden op www.wilmadegeling.nl
Tevens zijn er nog twee andere boekjes over de zelfde vriendjes die alle drie los van elkaar te lezen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen