Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Krrrr...Okodil - Catherine Rayner

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema: pesten, afrika, dieren, vrienden
 
Samenvatting
Krokodil wil spelen en hij vindt niets leuker dan alle dieren die ook bij de rivier leven te laten schrikken. Hij sluipt dichterbij en spettert en spattert dan in het rond zodat de libellen, kikkers, ooievaars ... zich rot schrikken. Alle dieren vinden krokodil maar een eng, vervelend dier en willen dat hij hen met rust laat. Wanneer Krokodil tenslotte een groep nijlpaarden ziet met een enorm groot nijlpaard erbij, denkt hij: "Ha, dat kan leuk worden." Niets is minder waar. Het grote nijlpaard brult zo ongelooflijk hard dat Krokodil er zelf van schrikt. Krokodil is erg verdrietig omdat niemand met hem wil spelen. Maar plots merkt hij dat er iemand anders alle dieren aan het plagen is. De plaaggeest komt stilletjes dichterbij en toen ... waren er twee Krrrr ...
 
Leessetting
Lezen is leuk, gezellig en leerzaam. Dit boekje is in 2013 verkozen tot het prentenboek van het jaar 2014 en staat daarom centraal tijdens de Nationale voorleesdagen in januari 2014.
 
Bij het voorlezen is het leuk om samen met de kinderen te praten over waarom de andere dieren Krokodil eng vinden. Hier kun je vervolgens het speelgedrag van kinderen aan koppelen door te vragen of ze weten wanneer andere kinderen wel of niet met ze samen willen spelen. Het geeft kinderen zicht op de hun eigen rol in het samen spelen met kinderen
 
Bekroning
Gekozen tot prentenboek van 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen