Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Beer is zo moe – Susanne Leonard Hill

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: beren,
 
Samenvatting
Op een mooie lenteochtend wordt Kleine Beer door zijn moeder uit zijn winterslaap gewekt. Ze rekt zich uit en zegt: 'Het is lente, Kleine Beer. Tijd om op te staan!' Maar Kleine Beer is zo moe, hij heeft nergens zin in. Hij kruipt wat dichter tegen zijn moeder aan. 'Ik ben zo moe!' roept hij.
 
Pas als zijn moeder over honing begint, wint de honger het van zijn moeheid en hobbelt hij haar achterna. Maar Kleine Beer let niet zo goed op en komt steeds opnieuw in de problemen. En elke keer moet hij worden bevrijd door zijn Mama Beer. Aan het einde v an de dag is het niet Kleine Beer die nog moe is, maar is Mama Beer moe van de hele dag bezig zijn.
 
Leessetting
Vast een herkenbaar verhaal voor zowel kind als moeder. Mama die de hele dag achter haar kinderen aanloopt om er voor te zorgen dat ze zich geen pijn doen of weglopen. Aan het eind van de dag is de energie van de kinderen nog lang niet op, maar die van Mama wel.
Maar voor kinderen is het verhaaltje net zo herkenbaar en kan er natuurlijk lekker gelachen worden om de soms domme dingen die Kleine Beer doet.
 
Als bonus staan achterin het boek, op de binnenzijde van het omslag, een aantal weetjes over beren in het algemeen..

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen