Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Boet en de rode knop – Marije Koopmans

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema:  fantasie, avontuur, vliegen, slapen
 
Samenvatting
Boet en de rode knop is het nieuwe en eerste kinderboek van Marije Koopmans.
Op een avond wordt Boet naar bed gebracht, maar als hij alleen is sluipt hij er stiekem weer uit. Hij gaat naar het vliegveld om met een helikopter te gaan vliegen.
Waar zal hij eens naartoe gaan? Dat mag jíj zeggen! Gaat Boet naar de ijsfabriek? Vliegt hij naar de olifanten in Afrika? Of gaat hij op bezoek bij de koningin? Ook is er ruimte om zelf een avontuur of droom te (laten) schrijven, tekenen, schilderen of plakken.
 
Leessetting
Ja, je kunt werkelijk waar je eigen verhaal samenstellen met dit boek! Dat is toch wat elk kind wilt.
Het boek blijft keer op keer leuk omdat je steeds een andere einde aan het verhaalt kunt bedenken. Hierdoor is dit boekje meteen goed bij het oefenen van vertellen en verzinnen. Iets wat kinderen leuk vinden en wat ze steeds beter leren door het ook te doen.
 
Je bent bij deze dus gewaarschuwd. Je kunt dit boek niet zomaar 1 keer lezen, het wordt minstens 2 of 3 of misschien nog wel vaker gelezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten