Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Pips Poezenbende – Raymond Zachariasse

Leeftijd: Va 3 jaar
Thema: huisdieren, bang zijn
 
Samenvatting
Zon en Mies zijn twee lieve zwarte poezen. Ze wonen bij hun baasje Mama Pips, in de Achterstraat. Samen beleven ze heel veel leuke, maar ook spannende en soms een beetje enge avonturen.
Zon kan niet slapen. Ze wil bij Pips slapen, want ze is bang voor spinnen.
http://raymondzachariasse.wordpress.com/boeken/
 
Leessetting
Ben je wel eens ergens ba ng voor? En wat doe je dan? Ontdek in dit leuke boekje samen wat het poesje Zon doet, wanneer zij bang is.
Het is een leuk boekje om samen met kinderen te lezen en om daarna te praten over waar zij misschien bang voor zijn en wat je dan kunt doen.
Leuk voor thuis, maar ook leuk voor in de klas, dan kunnen kinderen elkaar helpen bedenken wat ze kunnen doen als je ergens bang voor bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten