Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Splinter gaat sporten – Raymond Zachariasse

Leeftijd: Va. 10 jaar
Thema: voetbal, sport
 
Samenvatting
Splinter is 12 jaar en zit in groep 8. Sporten, sporten en nog eens sporten is het liefste wat hij doet. Hij is steengoed in heel veel sporten, het maakt niet uit wat… voetballen, hockey, atletiek, maar ook met crossfietsen, skeeleren en skateboarden.
 
Leessetting
Splinter kan als voorbeeld voor jonge kinderen dienen. De onderligge nde gedachte is ‘sporten is leuk en je wordt er sterk van.’ De 10 verhalen over Splinter verleiden jonge kinderen naar buiten te gaan en te bewegen. Ze willen later net zo beroemd worden zijn ‘als Splinter’ gaat worden.
 
Een erg leuk boek voor de komende kinderboekenweek 2013 met het thema: Sport en Spel.
Wat weten de kinderen over alle sporten die Splinter doet en welke sporten kennen zij nog meer!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten