Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Olifantensoep – Ingrid & Dieter Schubert

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: eten, verveling, dieren, fantasie
 
Samenvatting
Wat kun je doen als alles tegenzit? Als je even helemaal nergens zin in hebt en je je wat minder voelt? Misschien dat de kleine muis uit dit verhaaltje je kan helpen om iets te bedenken, want hij heeft namelijk het beste recept om weer vrolijk te worden.
Alles wat je nodig hebt is:
-         Een paar vrienden
-         Een reusachtige pan
-         Wat groente en kruiden
-         Een heleboel water
-         En.....
 
Leessetting
‘Olifantensoep’ is een boek vol met humor en gelachen zal er dan ook zeker worden!
Dit grappige en lachwekkende verhaal sluit heerlijk aan bij de fantasie van kinderen. Lees dit op een dag dat je je een beetje verveelt en direct er na heb je zin om zelf te gaan fantaseren.
 
Ik heb dit boekje voorgelezen op de BSO tijdens het fruitmoment. Alle kinderen hadden al snel alle aandacht voor het verhaaltje en de leuke speelse en grappige prenten. Op elke pagina ontdekken ze nieuwe dingen en lijken ze enthousiaster te worden!
Een echte aanrader en erg leuk voor interactief voorlezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten