Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Balotje op vakantie – Yvonne Jagtenberg

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema: vakantie, vrienden maken
 
Samenvatting
Balotje gaat op vakantie. Met de auto naar een ander land.
Balotje kijkt uit het raam. Naar de auto's en de mensen.
'Papa?' vraagt ze.
'Is er in dat andere land wel een vriend voor mij?'
'Een vriend?' vraagt papa.
'Ja,' zegt Balotje. 'Iemand om mee te spelen.'
'Natuurlijk is daar een vriend,' zegt papa. 'Overal kun je vrienden maken!'
 
Nog voor ze op de camping zijn, ontdekt Balotje dat papa gelijkt heeft. Wanneer ze in de file terecht komen en als Balotje ook nog moet plassen, maken ze een tussenstop op een plek naast de snelweg. Hier komt Balotje een jongetje tegen dat tegen haar praat, maar dat ze niet kan verstaan. Toch weet ze wat hij bedoelt en ze spelen samen, lachen samen en eten samen een snoepje. Als het gezin uiteindelijk verder reist en op de plaats van bes temming aankomt, is het al donker. De verrassing is groot als Balotje de volgende dag haar nieuwe vriendje aan ziet komen!
 
Leessetting
Nog een boekje over het meisje Balotje. Deze boekjes gaan stuk voor stuk over vragen en nieuwe dingen waar kleuters mee te maken krijgen.
In dit boekje ‘Balotje op vakantie’, vraagt Balotje zich af of ze wel een vriendje zal vinden op vakantie.
 
Ga je voor het eerst met je kinderen verweg op vakantie, dan is het leuk om dit boekje te lezen. Het bereidt kinderen voor op wat ze welicht op de camping tegen gaan komen en legt uit dat er op vakantie ook andere kinderen zijn waar je mee kunt spelen.
Ook als je vorig jaar al naar het buitenland op vakantie bent geweest is het nog steeds leuk om aan jonge kinderen voor te lezen. Op deze manier herinneren ze zich misschien weer hoe ze vorig jaar samen met andere vriendjes op de camping hebben gespeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten