Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Arno en de bal – Yvonne Jagtenberg

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: voetbal, speelgoed
 
Samenvatting
Arno krijgt een bal van zijn ouders. Hij vindt hem zo mooi, dat het bijna zonde is om ermee te spelen. 'Wel voorzichtig mee zijn, hoor,' waarschuwen zijn ouders hem.
Arno loopt naar het echte voetbalveld. Jammer genoeg zijn ze al een wedstrijd begonnen, zijn er voldoende spelers en is er ook al een bal. Wel ontmoet hij een paar jongens en een meisje. Samen gaan ze op zoek naar een geschikt doel. Dan komt het moment dat Arno de bal echt moet gaan gebruiken. T egen een echte bal moet je natuurlijk wel kunnen en durven trappen!
 
Leessetting
De boekjes over Arno zijn van de zelfde schrijfster als de boekjes van Balotje. Ook in deze boekjes komen bekende vragen en drempels aan bod die zich voordoen bij kleuters.
 
Arno en de bal is een vertederend prentenboek met een eenvoudig verhaal over een jongen die nieuw speelgoed krijgt, maar waarbij het de vraag is of hij er ook echt mee mag spelen. Een boek waarin veel kleuters (en ook hun ouders) zich zullen herkennen.
 
Een boek over voetbal voor jongens en meisjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten