Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het boekje over vrede – Geronimo Stilton

Leeftijd: Va. 10 jaar
Thema: vrede, wereld, culturen, eten,
 
Samenvatting
“Mijn neefje Benjamin vroeg mij laatst uit te leggen wat vrede is en waarom er oorlog wordt gevoerd.” Vertelt Geronimo Stilton. “Dat heb ik geprobeerd, op mijn manier. Met voorbeelden en verhalen.”
Dit keer gaat Geronimo niet op reis of op avontuur, maar hij vertelt over de wereld, de verschillen tussen de mensen en over oorlog en vrede.
Als bonus zit er achter in het boek een aantal leuke opdrachten en een leuk vredesspel met vlaggen van over de hele wereld.
 
Leessetting
Het Boekje Over Vrede van Gero nimo Stilton is een educatief en informatief boekje in een aansprekende leesvorm voor jonge kinderen. Door het lezen van het verhaal leren ze de verschillende dingen over onder andere de landen van de wereld, de verschillende bevolkingsgroepen en hun traditionele gerechten en de wereldgodsdiensten.
Het boekje is geschreven voor kinderen van 10 jaar om zelf te lezen, maar door het samen te lezen of voor te lezen, kun je ook samen leren en praten over de onderwerpen in het boek.
 
Er is ook een hoofdstuk gewijd aan vredesboodschappen van wereldleiders als Mahatma Gandhi, Robert Kennedy en paus Johannes Paulus II.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten