Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Balotje op Ballet – Yvonne Jagtenberg

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: hobbies, bang zijn
 
Samenvatting
Balotje zit voor de tv en ze doet de balletdanseres na die op tv is. Ze weet het zeker: van alle dingen die ze wil, wil ze het liefst een echte balletdanseres worden. En daarom wil ze op ballet.
Maar dat valt tegen. De eerste les is heel anders dan ze verwacht had. Al die ingewikkelde posities en al die moeilijke woorden.
Wanneer ze de muziek hoort, begint ze voorzichtig te dansen.
 
Leessetting
‘Balotje op Ballet’ is een leuk boekje waarin jonge kinderen ervaringen uit hun eigen leven zullen herkennen. Aan iets nieuws beginnen, of dat nou school of een hobbie is, kan in het begin een beetje eng en spannend zijn. Er zijn in zo’n nieuwe omgeving namelijk veel nieuwe mensen en geluiden waar je aan moet wennen.
In dit verhaaltje komen deze aspecten op een humoristische en liefdevolle manier ter sprake.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten