Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Fiets – Charlotte Dematons

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: carnaval, vervoersmiddelen
 
Samenvatting
Het is middenin de nacht. Het feest is voorbij. Verklede feestgangers gaan op zoek naar hun fiets. Maar die van de jongen in het berenpak is gestolen. Hij gaat naar huis, maar zijn ouders zijn boos en sturen hem op pad om zijn fiets te zoeken. Hij zoekt de hele nacht, krijgt de volgende morgen van een aardige mevrouw in ruil voor zijn berenpak een oude fiets en zoekt mistroostig verder. Hij ziet alle soorten fietsen; grote, kleine, bakfietsen snorfietsen, vouwfietsen en nog veel meer. Plotseling wordt hij ingehaald door iemand op... zijn eigen fiets. Hij gaat er als een gek achteraan en krijgt zowaar zijn fiets terug. Als hij 's avonds eindelijk thuis komt, is hij net op tijd om zich in een berenpak te hijsen en naar het feest toe te gaan!
Leessetting
Dit prentenboekje is uitgegeven ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2008. Het is een beetje anders dan de meeste prentenboeken omdat er geen tekst in staat. Alleen maar prenten dus!
 
Wat het leuke aan dit boek is dat je doordat er geen tekst is, elke keer je eigen verhaalt kunt vertellen. Al snel kunnen de kinderen dit zelf. Een leuke oefening voor het vertellen van verhalen!
 
Bekroning
Prentenboek Van De Kinderboekenweek 2008
 
De schrijfster Charlotte Dematons ontving in 2004 voor haar - eveneens tekstloze - 'De gele ballon' de Kinderboekenwinkelprijs en een Pluim van de Maand. Tevens kreeg zij voor dit boek de Kinderjuryprijs Biennial of Illustrations Bratislava (BiB) 2005.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen