Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het Allerkleinste Sneeuwvlokje - Bernadette

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: winter, sneeuw, wensen

Samenvatting
Je weet maar nooit wat je van de winters in Nederland kunt verwachten. Het ene moment is het vies regenweer, dan weer 10 graden. Maar het is natuurlijk pas echt winter als het vriest en als de hele wereld wit is van de sneeuw. Witte dwarrelende vlokjes die uit de lucht komen vallen en langzaam aan de hele aarde bedekken onder een koud en ‘zacht’ wit dekentje.
Het allerkleinste sneeuwvlokje heeft maar één grote wens. Net als alle andere sneeuwvlokjes is hij opzoek naar dat ene speciale plekje om neer te komen tijdens zijn dwarreltocht vanuit de lucht naar beneden. Maar het allerkleinste sneeuwvlokje heeft wel een heel speciaal plekje waar hij terecht wil komen. Hij wil namelijk naar een warm plekje.
Wanneer hij terecht komt op de vensterbank, in de buitenkou, is het binnen in het huisje gezellig en warm. Het sneeuwvlokje kan zijn geluk niet op en geniet van al het moois dat hij ziet.
Maar het blijft niet altijd zo winterskoud en wanneer de zon de vensterbank bereikt en het allerkleinste sneeuwvlokje stilletjes geniet van de warme zonnestralen begint hij langzaam aan te smelten.

Het allerkleinste sneeuwvlokje is een prachtig boek met een bijna sprookjesachtige uitstraling. De wintersfeer van het verhaal over de onbekende wereld van de sneeuwvlokjes wordt versterkt door de prenten met warme herfst en zachter winterse kleuren    
In dit leuke boekje komt de sneeuw tot leven en kom je in de wereld vol dromen en wensen van de sneeuwvlokjes terecht.Geen opmerkingen:

Een reactie posten