Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Paulus en Wawwa - Jean Dulieu

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema: ziek zijn, verlorenSamenvatting
In Paulus en Wawwa, een van de eerste boeken van Jean Dulieu, vindt Paulus een vreemd wezentje in het bos die hij er nog nooit eerder gezien heeft. Het vreemde wezentje blijkt een speelgoedolifantje te zijn. Het olifantje vertelt Paulus dat hij Wawwa heet en dat een kleine meid hem in het bos verloren heeft. Paulus helpt Wawwa samen met zijn vrienden uit het bos om Wawwa weer thuis te brengen bij het kleine meisje.

Paulus en Wawwa is een van mijn favoriete Paulus verhalen. Ieder kind is wel eens zijn lievelingsknuffel kwijt geweest, dit voorleesboekje vertelt een spannend en leuk verhaal over waar je verloren knuffel zou kunnen zijn en wat voor leuke avonturen hij mee kan maken. Natuurlijk komt het weer helemaal goed als kleine Wawwa het kleine meisje weer terug vindt.
Het boek heeft vele mooie en vrolijke prenten en leest makkelijk voor.Geen opmerkingen:

Een reactie posten