Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kleine ijsbeer in de tropen – Hans de Beer

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema: beren, verdwalen

Samenvatting
Wanneer Lars op een wegdrijvende ijsschots zit, verliest hij langzaam zijn vader uit het oog. Na een lange reis op de ijsschots komt ijsbeer Lars aan bij een warm land. Hij ziet allerlei dingen die hij nog nooit gezien heeft. Alles is groen en er zijn planten en prachtige bloemen en ook een heleboel dieren die hij nog nooit eerder gezien heeft.
Al dat nieuws is eventjes wel leuk en spannend, maar Lars de ijsbeer wil toch wel heel graag naar huis terug. Gelukkig zijn er een pa ar dieren die hem wel kunnen helpen.
Een hartverwarmend ijsberenverhaaltje.

Door het lezen van dit boekje leren kinderen het verschil tussen de Noordpool en de Tropen. Maar het boekje is ook erg fantasievol: een ijsbeer in de tropen is natuurlijk erg raar.
Daarnaast zit er ook een boodschap voor kinderen in, namelijk dat je dicht bij papa en mama moet blijven, omdat je anders kunt verdwalen.
Kortom een leuk boekje om voor te lezen en daarna te praten over verschillende onderwerpen zoals warm en koud weer, bijvoorbeeld als voorbereiding op een vakantie.

Leessetting

Serie
Er zijn nog vele andere titels over Lars de kleine ijsbeer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten