Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Mr. Finney – Laurentien van Oranje

Leeftijd: Va. 5 jaar
Thema: ontdekken, avonturen

Samenvatting
Mr Finney is een grappig wezentje. Hij woont in een mooi huisje en kent alle hoeken en gaatjes van zijn eigen thuis. Wanneer hij op een rustig dag samen met zijn vriend Slak in zijn tuin zit, wordt hij verrast door een felroze vliegend wezentje.
Het wezentje heet Pinky Pepper en laat Mr Finney en Slak allerlei plaatjes zien van plaatsen waar Mr Finney nog nooit is geweest. Dit maakt Mr Finney erg nieuwsgierig en hij besluit om op reis te gaan om al deze mooie en bijzondere plekken zelf eens te gaan bekijken en om antwoorden te vinden op al zijn vragen.
Op zijn reis leert Mr Finney veel over de wereld. Hij leert veel over de dieren, maar ook over de minder mooie dingen in de wereld. Hij leert dat het belangrijk is om vragen te stellen en dat een oplossing altijd vlakbij is, maar dat je er wel zelf naar op zoek moet.

'Mr Finney en de wereld op zijn kop’ neemt zijn lezers mee op een ware ontdekkingsreis. Een boek voor jong en oud om daarna samen te kletsen.
Het is een voorleesboek met een ander tintje dan de vele andere voorleesboeken. In het boek komen veel vragen en antwoorden naar voren en er zit een mooie boodschap in.
Daarnaast bevat Mr Finney mooi en fleurige prenten!

Leessetting
Mr Finney is een leuk boek om thuis te lezen, maar door de leerzame onderwerpen en de wereldse problemen die beschreven worden op een voor kinderen makkelijke manier, is het ook een leuk boek om in de klas voor te lezen. Vooral wanneer thema’s als natuur en wereldoriëntatie centraal staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten